Tijdens mijn eerste yogales aan het begin van deze eeuw begreep ik: dit is het voor mij! De houdingen, de ademoefeningen geven de gelegenheid om met alle aandacht te kijken naar de effecten op fysiek, mentaal en energetisch vlak. De filosofie helpt me op spiritueel gebied. Het mooie is dat ik er als vanzelf soepeler, sterker en fitter van word. Yoga is nooit “af”: het is een ont-wikkelingsweg. 

Om mijn enthousiasme over yoga als tool om jezelf verder te helpen op je eigen weg, te delen geef ik les. Sinds 2008 doe ik dat. 

Ik heb mogen studeren bij David Swenson (Ashtanga Yoga), Robert Boustany (Pralaya Yoga), Neva Ingalls (Feminine Yoga) en bij Annemieke Post (Iyengar Yoga). Ik ben hen allen dankbaar.  

Vanuit deze rijke bron van inspiratie weef ik mijn lessen.  Tijdens jouw eigen ontdekkingsreis help ik je dan te ontdekken waar je grenzen liggen, hoe je je houding kunt verbeteren, je concentratie verhogen, hoe je je emoties kunt balanceren en wat stilte met je doet.

Ik ben op het 500 hrs. niveau geregistreerd bij the American Yoga Alliance.


In 2014  volgde ik de eerste dagworkshop bij Tulku Lobsang, een beroemde Boeddhistische meester uit Tibet. Mijn belangstelling voor het Tibetaans Boeddhisme was gewekt. Een docentenopleiding Lu Jong, Tibetaanse helende yoga, en vele andere retreats volgden. Hij is mijn belangrijkste leraar. 
Deze bijzondere vorm van yoga draag ik nu ook met alle liefde en plezier  plezier uit. 


En hopelijk gaat de pelgrimsreis met Tulku Lobsang naar Bhutan in 2023 echt door.

 

dit zeggen cursisten over Laura


"De donderdagochtend is voor mij het ideale yogamoment! Na 3 intensieve werkdagen vind ik het heerlijk om op donderdagochtend een moment voor mijzelf te hebben, alle drukte in mijn hoofd los te laten en weer terug in mijn lijf te komen. En Laura is hier echt een lichtpunt bij. Ik voel me gezien, gehoord en begrepen. Een les bij Laura is zoveel meer dan alleen yoga! Ze legt uit waarvoor we de oefeningen doen (bijvoorbeeld het sterker maken van je hart),  hoe de oefeningen heten en waar ze vandaan komen. Laura helpt ons in het verkennen en ontdekken van onze eigen persoonlijke en lichamelijke grenzen. Ze maakt ons sterker dmv de oefeningen in ons lichaam, maar daardoor ook sterker in de wereld om ons heen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Yoga is een middel om ook mentaal krachtiger te worden. Zo binnen zo buiten! En dat vind ik ontzettend waardevol! Voor mij is dan ook de donderdagochtend les bij Laura perfect. Ik zou niet meer zonder willen!"

 

door Kim 

"Voor mij zijn de yoga lessen van Laura steeds iets om naar uit te kijken. Een vast moment in de week om weer in contact te komen met mezelf en mijn lichaam. Tijdens haar actieve yogales worden al mijn spiergroepen aan het werk gezet, net als mijn uithoudingsvermogen en balans. Ik leer van haar om mijn grenzen te herkennen en soms te verleggen. Met haar grote hoeveelheid kennis, geduld en humor neemt Laura me mee op haar reis met sterker worden als eindbestemming, zowel mentaal als fysiek."

door Daniëlle