Yoga is voor mij de rust van het verbinden met mijn lichaam, het verstillen van mijn gedachten en het creëren van ruimte voor zelf inzicht en acceptatie. Yoga leert mij de diepere lagen in mezelf kennen en bovenal leert het mij van mezelf te houden, precies zoals ik ben, op dit moment, hier en nu.

In 2021 woonde ik voor een half jaar in Panamá, het was een turbulente tijd in mijn leven, waarin zowel mijn privé als werkleven flink over de kop was gegaan. Panamá bood mij rust en gaf me de mogelijkheid me in mezelf te verdiepen. Ik deed toen al een aantal jaar aan yoga, maar vooral als fysieke oefening. Daar op mijn yogamat in Panama, ontdekte ik yoga ook als mentale en spirituele oefening, ontdekte ik yoga als levenswijze. 


Als een soort ongepland, maar logisch gevolg, kwam er een Yoga Docenten Opleiding op mijn pad. Het voelde direct als de juiste keuze, alsof dit de bedoeling was. 
Les gaf ik al, maar dan in de thuiszorg en in wildplukken. Yoga deed ik al, maar dan alleen voor mezelf, als eigen oefening. Het idee met anderen te kunnen gaan delen wat yoga mijzelf heeft gebracht, dat wilde ik!

Als docent ligt mijn focus op het creëren van een moment waarin jij echt met jezelf kan verbinden. Er zit zoveel wijsheid in jouw eigen lichaam, in jouw eigen geest, en het is een cadeautje aan jezelf om daarnaar te leren luisteren. Wat vindt jouw lichaam fijn? Waar heb jij behoefte aan? En kan je jezelf accepteren en waarderen, precies zoals jij bent? 


Ik voel me geïnspireerd door de natuur om ons heen, waar we in essentie een onderdeel van zijn. De verbinding met de natuur zal je dan ook vaak terugvinden in mijn lessen. Denk hierbij aan thema's als de seizoenen, de elementen of de maan. 


In de afgelopen jaren heb ik zoveel mogen groeien met, door en in yoga. En ik voel dat ik pas aan het begin sta van mijn yogapad. Er is nog zoveel meer te ontdekken en te leren, over mezelf, over de yoga, over de filosofie, de technieken. Het maakt me dankbaar te mogen blijven leren en ontwikkelen, zowel als studente en als docente. 

Hopelijk tot snel op de yogamat!


Opleiding:

- 200h - Multi-style Yoga Teacher Training - Wonderland Exp., Santa Catalina - Panamá