Workshops en extra lessen

Yoga Festival Breda


Belcrum Beach is dé plek van het yogafestival Breda. Op dit mooie stadsstrand worden verschillende plekken gecreëerd zodat de lessen in de buitenlucht kunnen plaatsvinden.
 

Yogafestival Breda is een samenwerking van verschillende yogastudio’s uit Breda en daar zijn we heel trots op. We zoeken als studio’s al langer de samenwerking op in de vorm van de Yogakaart Breda. We zijn yogi’s met samen heel wat uurtjes leservaring maar ook dames die met de voetjes op de grond staan en van aanpakken weten.

Het programma wordt zo ontzettend leuk en gevarieerd. Je kan met veel verschillende yogavormen meedoen en er zijn ook andere activiteiten zoals meditatie, mantra zingen en zelfs hardlopen en yoga. Ook aan de kinderen is gedacht. Je kunt yoga of massage doen samen met je kind. Maar je mag je kind ook achterlaten bij de oppas of in een kinderyogales terwijl je zelf een yogales volgt of een massage ondergaat. Hoe lekker!

Naast alle (yoga)activiteiten komt er een yogamarkt met aan yoga en bewust leven gerelateerde kraampjes. Hier ben je aan het goede adres voor je nieuwe outfit, meditatiekussen of mala :-).

In de chillzone 'Healing Beach' is het heerlijk relaxen. Je kunt hier een (voetreflex)massage krijgen, tarotkaarten laten leggen of bijvoorbeeld een healing doen.

Tickets: EARLY BIRD TICKET 35 euro (actie loopt tot 23 april) 

Meer info via deze link.  

 

 

Yogaweekend aan zee


Toe aan tijd voor jezelf, rust en ontspanning? Ga terug naar jezelf tijdens het ‘Yogaweekend aan Zee’ van Yoga Puur, van 15 tot en met 17 november bij de b&b ‘Frankrijk-Noord’ in Westkapelle! Kom tot rust en tijdens een stiltewandeling in de natuur, breng jezelf in balans tijdens Hatha Yoga en ga terug naar de basis met Yin Yoga en Yoga Nidra. 


De bed & breakfast, een prachtig grote gerenoveerde boerenschuur, bestaat uit fijne kamers, een gemeenschappelijke ruimte en een uitgebreide keuken. 

 

Planning Yogaweekend aan Zee

Het thema van dit weekend is ‘terug naar jezelf’. Tijdens het weekend ga ik je kennis laten maken met hoe Yoga ervoor kan zorgen om dicht bij jezelf te komen en te blijven. Ook zal je per ‘dag’ minimaal 2 keer op de Yogamat stappen om Hatha Yoga, Yin Yoga of een Yoga Nidra te volgen. Met uitzondering van zondag. De vormen van Yoga zullen passen bij het tijdstip op de dag. Iedere dag zal er een (stilte) strandwandeling zijn. Er zal overigens regelmatig met stilte gewerkt worden, omdat dit ervoor zorgt dat je dichter bij jezelf kan komen. En natuurlijk is er ook wat vrije tijd. Daarnaast zal het eten gezond en vegetarisch zijn. En voor wie geïnteresseerd is; je kan meehelpen met koken!

Yoga is voor mij niet alleen een fysieke oefening maar ook een levensstijl. Voor mij is het een hulpmiddel om mijn leven in balans te houden. Als je ‘gezond’ bent, sta je stevig in je schoenen en ben je op zijn dichtst bij je ‘Zelf’. Hierdoor kan je goed voelen waar je behoefte aan hebt, zodat je goede keuzes kan maken. In dit weekend wil ik je laten ervaren hoe het is als je regelmatig Yoga en meditatie beoefent, genoeg beweegt, de stilte opzoekt en gezond eet. In het begin van het weekend krijg je een goodiebag en een werkschrift waar je informatie kan vinden over de behandelde stof en te volgen Yogavormen. Daarnaast kan je in het werkboek de lessen en momenten evalueren door het erin op te schrijven.

Aankomst vrijdag 15 november om 15.00 uur  

Vertrek zondag 17 november om 13.00 uur


Vrijdag 
15 november

15.00 uur aankomst en inchecken in je kamer

15.30 uur welkomstpraatje, doornemen van de planning en tijd om vragen te stellen

16.15 uur Yin Yoga  

17.30 uur vrije tijd

18.15 uur avondeten

20.00 uur Yoga Nidra

21.00 uur avondwandeling in stilte met fakkels ;-)

22.00 uur bedtijd

Zaterdag 16 november

9.15 uur Hatha Yoga

11.00 uur brunch

12.00 uur vrije tijd

14.30 uur strandwandeling in stilte

16.00 uur Yin Yoga

17.30 uur vrije tijd

18.15 uur avondeten

20.00 uur Yoga Nidra

21.00 uur bedtijd

 

Zondag 17 november

8.30 uur Hatha Yoga

10.00 uur brunch

10.45 uur uitchecken

11.00 uur strandwandeling

12.00 uur afronding Yogaweekend bij een koffietentje in Domburg


PS de planning hierboven kan natuurlijk qua tijden en misschien qua inhoud nog altijd een beetje wijzigen. 


Prijzen voor weekend + verblijf 
269,- euro

Reserveer een plekje door het inschrijfformulier in te vullen en per mail te sturen naar info@yogapuurbreda.nl

MFR+Yoga Nidra Workshop = VOL


In deze workshop werken we met de zogenaamde MFR techniek (Myo Fascial Release). We gebruiken massage ballen om zo verschillende delen van het lichaam los te maken. De serie waarin we spierknopen in benen, billen, rug, nek en schouders te lijf gaan kun je daarna zelf thuis toepassen.


Myofascia betekent bindweefsel. Door druk te zetten op het bindweefsel op plaatsen waar het je spieren in de weg zit (spierknopen) haal je beperkingen weg en vergroot je de bewegingsvrijheid van je spieren. 
Dit deel van de workshop zal door Pleuni van Hulten gegeven worden. Zij ademt Yoga. Pleuni reist de hele wereld over om Yogales te geven. Meer over haar weten? www.guerillayoga.nl

De workshop zal afgesloten worden met een korte sessie Yoga Nidra. Yoga Nidra is een meditatie-oefening die wordt uitgevoerd in Savasana (liggende, ontspannende houding). Je werkt op meerdere levels van ontspanning: lichamelijke, mentale en emotionele.

Dit deel zal geven worden door Sanne Aruna Bogers van Yoga Puur Breda. Een zeer enthousiaste en betrokken Yogadocent. Meer over haar weten? www.yogapuurbreda.nl


Waar? Yoga Puur Breda

Wanneer? zaterdag 4 mei, 9.30 - 12.00 uur

Kosten? 25,- euro per persoon, incl. thee en iets lekkers na de workshop.

Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken.