Workshops en retreats


DIVE DEEP met Yin Yoga & Yoga Nidra | nieuwe maan editie, zo. 8 aug.


Deze workshop is een aanrader voor mensen die bekend zijn met Yin Yoga en een stapje dieper willen gaan in hun practice. Door de houdingen langer aan te houden dan in een reguliere les geeft het een hele nieuwe en diepgaande ervaring. Het zorgt ervoor dat je meer naar binnen kunt keren naar de verschillende delen van jouw zijn; fysiek, mentaal en energetisch. Door langer in Yin Yoga-houdingen te blijven neem je alle tijd om de spanning in deze lagen één voor één af te pellen. Aan het einde van de Yoga-sessie wordt er een langere authentieke Yoga Nidra sessie gegeven. Na deze les kan je jezelf voelen als herboren. De ochtend sluiten we creatief af met het maken van een vision board.

Op zondag 8 augustus is het ‘nieuwe maan’. Deze maanfase staat onder andere symbool voor Yin, vrouwelijke energie, naar binnen keren, intenties zetten en een nieuw begin. Op dit moment zijn we over de helft van 2021. Dit is een mooi moment om terug te blikken op het eerste deel van het jaar en vooruit te kijken naar het laatste deel. De stand van de maan kan je gebruiken bij het manifesteren van intenties. Tijdens deze workshop zullen we kort ingaan op ‘leven met de maan’, intenties zetten en deze kracht bijzetten met het maken van een vision board. 


De docent die de workshop zal leiden is Sanne Aruna Bogers. Zij specialiseert zich in functionele Yin Yoga en Yoga Nidra. Functionele Yoga betekent dat je de precieze vorm van een Yoga-houding loslaat en je je eigen houding leert vinden om de functie van een houding tot zijn recht te laten komen. Hierdoor leer je jouw anatomie respecteren en word je liefdevoller bewuster van jouw fysieke grenzen. Want fysieke Yoga heeft als doel gezonder te worden in lichaam & geest en mag nooit afbreuk doen aan je gezondheid. 


Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda

Wanneer? zondag 8 augustus, 9.30-13.00 uur 

Jouw investering is €39 


Dit is inclusief:

- +/- 1,5 uur Yin Yoga

- +/- 30 minuten Yoga Nidra

- informatie over ‘leven met de maan’, intenties zetten en het maken van een visionboard 

- alle Yogamaterialen die je nodig hebt voor deze workshop

- alle materialen voor het maken van een visionboard 

- onbeperkt Yogi thee & iets lekkers 


Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken; 8 om precies te zijn. Deze ochtend wordt er rekening gehouden met de Corona-maatregelen. Laat ook bij je aanmelding weten of je voedselallergieën hebt.

Yoga Nidra special, donderdag 29 juli, 20.00-21.15 uur


Kan jij wel een oplaadmoment gebruiken? Of is het tijd voor een cadeautje voor jezelf? Dan is deze special iets voor jou. Yoga Nidra staat er o.a. om bekend stressverlagend te werken en helpt je weer terug bij jezelf te komen. Na een sessie voel je je weer als nieuw.

In deze special staat Yoga Nidra centraal. Lees onderaan meer informatie over Yoga Nidra. De special start met concentratie-, adem- of Yoga-oefening om zo nog makkelijker tot ontspanning te komen. Ook krijg je tijdens deze les meer uitleg over de ins-en-outs van Yoga Nidra. Na afloop staat er Yogi thee en een zoete Ayurvedische lekkernij voor je klaar.
 

Wanneer? donderdag 29 juli, 20.00-21.15 uur

Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda

Kosten? €17,00 per persoon 

Door wie? De special wordt gegeven door Sanne Aruna Bogers. Zij is opgeleid in de Satyananda Yoga Nidra methode. Yoga Nidra is een van haar passies binnen de Yoga. Hier kan je een Yoga Nidra van haar beluisteren. 

Praktisch: In de studio zijn matjes, kussentjes, rolletjes en dekentjes aanwezig. Je kan uiteraard ook je eigen spullen meenemen. 

Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken; 8 om precies te zijn. Deze middag wordt er rekening gehouden met de huidige Corona-maatregelen. Laat ook bij je aanmelding weten of je voedselallergieën hebt. 

Aanmelden kan hier of voor leden van Yoga Puur Breda via Momoyoga. 

Wat is Yoga Nidra:

Nidra betekent in het Sanskriet slaap. Het lichaam slaapt maar de geest blijft wakker. Alle zintuigen behalve het gehoor trekken zich terug. De systematische methoden, ontwikkeld door Swami Satyananda, brengt een totale fysieke, emotionele en mentale ontspanning teweeg. De volgorde van de beoefening is altijd hetzelfde. Eerst wordt het fysieke lichaam gekalmeerd en de adembewustzijn gecultiveerd. Dan volgt het voornemen, het Sankalpa. Het Sankalpa is een korte, bondige tekst in tegenwoordige tijd geformuleerd vanuit je diepste gevoel. De rotatie langs de verschillende lichaamsdelen gaat snel en altijd in dezelfde volgorde. Dit zorgt voor een fysieke ontspanning en een ontspanning in de zenuwbanen naar de hersenen toe. Daarna worden verschillende visualisaties gehanteerd om de dualiteit met geassocieerde emoties los te laten, zodanig dat je je niet langer met die emoties hoeft te vereenzelvigen. 


Waarom Yoga Nidra? 

Leven in de hedendaagse samenleving kan op meerdere levels spanning oproepen: lichamelijke, mentale en emotionele. En zonder dat we er bewust van zijn, staan we vaak meer ‘aan’ dan ‘uit’. Oftewel ons activerende zenuwstelsel (sympathisch) is dagelijks meer en langer actief dan ons herstellende zenuwstelsel (parasympatisch). Als dit maar lang genoeg duurt, ontwikkelen zich vroeg of laat gezondheidsklachten. Om jezelf in balans te houden en brengen, is ontspanning nodig. Bij ontspanning wordt vaak gedacht aan: muziek luisteren, Netflix-series kijken, wandelen, lezen. Volgens de oude Yogi’s is dit eerder afleiding dan ‘juiste’ ontspanning.   

De juiste ontspanning is wanneer je lichaam, je geest en je vijf zintuigen rusten. De Yoga Nidra oefening is er op gericht om deze staat te bereiken. Yoga Nidra is een hele toegankelijke en effectieve oefening die wordt uitgevoerd in Savasana (liggend op de je rug). Voor Yoga Nidra is geen ervaring met Yoga of meditatie nodig. Het enige wat je er voor hoeft te kunnen is: liggen (kan zelfs zittend) en luisteren. Dat maakt de hele oefening zo fijn en bijna magisch.