Workshops en retreats


Mini retreat 'Transition into winter' zaterdag 7 december (VOL)


Op zaterdag 7 december organiseren Pleuni van Hulten van Guerilla Yoga en Sanne Aruna Bogers van Yoga Puur Breda een Mini Retreat met als thema 'Transition into winter'. Even heerlijk vertragen en tot rust komen net voordat de winter zijn intrede zal doen. De ingrediënten voor deze ochtend zijn; Restorative Yoga, Yoga Nidra & gezond vegan eten!


Deze ochtend zullen beide docenten je in de watten leggen zodat je weer als nieuw het retreat verlaat. Bij aankomst zal er een heerlijk verse smoothie voor je klaar staan. 

Het eerste deel van de ochtend zal Pleuni een twee uur durende Restorative Yoga les geven. Meer informatie over deze vorm van Yoga vind je onderaan dit bericht. Pleuni is een zeer ervaren en gewaardeerde docente. Ze reist de hele wereld over om Yogales te geven. Meer over haar weten? www.guerillayoga.nl 

 

Na een korte pauze zal Sanne een half uur durende Yoga Nidra sessie verzorgen. Meer informatie over deze stroming binnen de Yoga vind je onderaan dit bericht. Sanne is een zeer gedreven en betrokken Yogadocent. Meer over haar weten? www.yogapuurbreda.nl

Waar? Yoga Puur Breda

Wanneer? zaterdag 7 december, 10.00-13.00 uur 

Kosten? €37,50 euro per persoon en bij een aanmelding van 2-personen betaal je €32,50 p.p. 

Dit is inclusief:

- smoothie 

- 2 uur durende Restorative Yoga les

- half uur durende Yoga Nidra 

- vegan soep met brood + vegan chocolade mouse 


Meld je via deze link snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken. Laat ook bij je aanmelding weten of je voedselallergieën hebt.

Extra informatie over Restorative Yoga:

Gedurende de dag worden we aan veel prikkels blootgesteld. Door al deze prikkels worden er stresshormonen aangemaakt waardoor we eigenlijk constant onder spanning staan. Omdat we het zo druk hebben heeft ons lichaam heeft geen tijd zich te herstellen. 


Restorative yoga heeft als doel het gehele lichaam volledig te ontspannen. Het is een van de meest relaxte yogavormen en voor bijna iedereen toegankelijk. Door de verschillende liggende houdingen langer aan te houden worden er minder signalen van de hersenen naar het lichaam gestuurd en krijgt het lichaam de kans om tot rust te komen en op te laden. Hierbij gebruiken we vaak hulpmiddelen zoals dekens, kussens, blokken en riemen om het ons zo comfortabel mogelijk te maken. 


Restorative yoga is ook heel geschikt voor mensen met fysieke klachten zoals blessures of chronische pijn, maar ook mentale klachten zoals een burn-out, depressie, stress, angst en onrust.

Extra informatie over Yoga Nidra:

Yoga Nidra wordt uitgevoerd in Savasana (liggende, ontspannende houding) en is een op zich zelf staande oefening binnen de Yogafilosofie. Het is een heel makkelijke, snelle en effectieve oefening die tot diepe ontspanning leidt. Je werkt op levels van ontspanning; lichamelijke, mentale en emotionele. Voor Yoga Nidra is geen ervaring met meditatie nodig. Het enige wat je er voor hoeft te kunnen is: liggen (kan zelfs zittend) en luisteren. Dat maakt de hele oefening zo fijn en bijna magisch. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

De effecten van Yoga Nidra kunnen doorwerken in dagelijkse dingen, zoals: een betere en diepere slaap, betere concentratie, meer rust, creativiteit, meer energie en een verbetering van je immuunsysteem. 


Yogaweekend aan zee: 20 t/m 22 maart 2020 (VOL)


Toe aan tijd voor jezelf, rust en ontspanning? Ga terug naar jezelf tijdens het ‘Yogaweekend aan Zee’ van Yoga Puur, van 20 t/m 22 maart bij de b&b ‘Frankrijk-Noord’ in Westkapelle! Kom tot rust en tijdens een stiltewandeling in de natuur, breng jezelf in balans tijdens Hatha Yoga en ga terug naar de basis met Yin Yoga en Yoga Nidra. 


De bed & breakfast, een prachtig grote gerenoveerde boerenschuur, bestaat uit fijne kamers, een gemeenschappelijke ruimte en een uitgebreide keuken. 

 

Planning Yogaweekend aan Zee

Het thema van dit weekend is ‘terug naar jezelf’. Tijdens het weekend ga ik je kennis laten maken met hoe Yoga ervoor kan zorgen om dicht bij jezelf te komen en te blijven. Ook zal je per ‘dag’ minimaal 2 keer op de Yogamat stappen om Hatha Yoga, Yin Yoga of een Yoga Nidra te volgen. Met uitzondering van zondag. De vormen van Yoga zullen passen bij het tijdstip op de dag. Iedere dag zal er een (stilte) strandwandeling zijn. Er zal overigens regelmatig met stilte gewerkt worden, omdat dit ervoor zorgt dat je dichter bij jezelf kan komen. En natuurlijk is er ook wat vrije tijd. Daarnaast zal het eten gezond en vegetarisch zijn. En voor wie geïnteresseerd is; je kan meehelpen met koken!

Yoga is voor mij niet alleen een fysieke oefening maar ook een levensstijl. Voor mij is het een hulpmiddel om mijn leven in balans te houden. Als je ‘gezond’ bent, sta je stevig in je schoenen en ben je op zijn dichtst bij je ‘Zelf’. Hierdoor kan je goed voelen waar je behoefte aan hebt, zodat je goede keuzes kan maken. In dit weekend wil ik je laten ervaren hoe het is als je regelmatig Yoga en meditatie beoefent, genoeg beweegt, de stilte opzoekt en gezond eet. In het begin van het weekend krijg je een goodiebag en een werkschrift waar je informatie kan vinden over de behandelde stof en te volgen Yogavormen. Daarnaast kan je in het werkboek de lessen en momenten evalueren door het erin op te schrijven.

Planning

Aankomst vrijdag 20 maart om vanaf 15.00 uur 

Vertrek zondag 22 maart om +/- 13.00 uur 

Vrijdag 20 november

15.00 uur aankomst en inchecken in je kamer

15.30 uur welkomstpraatje, doornemen van de planning en tijd om vragen te stellen

16.15 uur Yin Yoga  

17.30 uur vrije tijd

19.00 uur avondeten 

20.30 uur Yoga Nidra

21.15 uur avondwandeling in stilte (bij ‘goed’ weer met fakkels)

22.00 uur bedtijd 

Zaterdag 21 november

9.15 uur Hatha Yoga

11.00 uur brunch

12.00 uur vrije tijd 

14.30 uur strandwandeling in stilte

16.00 uur Myoyin Yoga+Yoga Nidra

17.30 uur vrije tijd

19.00 uur avondeten 

20.00 uur creatieve avond 

21.00 uur bedtijd

Zondag 22 november 

8.30 uur Hatha Yoga

10.00 uur brunch 

10.45 uur uitchecken

11.00 uur strandwandeling in Domburg

12.30 uur afronding Yogaweekend bij een koffietentje in Domburg


PS de planning hierboven kan natuurlijk qua tijden en misschien qua inhoud nog altijd een beetje wijzigen. 


Prijzen voor weekend + verblijf 
269,- euro

Heb je interesse om mee te gaan met het weekend? Laat het mij dan weten per mail. Dan stuur ik  het inschrijfformulier naar je toe.