Workshops en retreats


Winter Mini Retreat 'Yin, Chinese Medicine and more..' (VOL)


Op zaterdag 15 februari is er opnieuw een Mini Retreat, dit keer ga ik samenwerken met Yinspiration Trainer Marieke Vliegen. We hebben de duur van het retreat verlengd, zodat we langer de tijd hebben om je in de watten te leggen. De ingrediënten van deze dag zijn dan ook uitgebreider; uitleg Chinese Geneeskunde gekoppeld aan de winter, Yin Yoga, Myofascia Release technieken, acupressuur, meridiaan nidra, uitleg Sankalpa, traditionele Yoga Nidra & gezond vegan eten!

Deze Mini Retreat staat geheel in het teken van het sterken van je water element. Volgens de Chinese Geneeskunde raakt tijdens de winter het water element in ons lichaam sneller verzwakt. Je krijgt uitleg over hoe dit komt en hoe je lichaam en geest in balans kunt houden tijdens de donkere dagen. De Yin houdingen in de extra lange practice zijn dan ook gericht op dit element. Om je waterelement te sterken worden bijpassende Yin houdingen aangeboden, maar maakt Marieke ook gebruik van myofascial release technieken met therapie ballen en integreert ze acupressuur punten. Ze zal het ochtenddeel afsluiten met een meridiaan nidra waarin je mag weg zakken in diepe ontspanning en die je liggend ondergaat.

Het tweede deel zal Sanne verzorgen. Ze gaat uitleggen wat een Sankalpa is en hoe je hier mee kunt werken. Een Sankalpa, ookwel een besluit genoemd, is een belangrijk onderdeel uit de Yoga Nidra volgens de Satyananda methode. Sanne zal de dag afsluiten met een Yoga Nidra sessie.


Echt een dagje voor jezelf om op te laden en je de winter door te helpen!

Wij kijken er al naar uit!

Wie is Marieke?

Marieke Vliegen Yin Yoga komt uit Maastricht en is assistante van Jo Phee, oprichtster van Yinspiration Yin Yoga. Ze deelt haar kennis en passie over Yin Yoga en Chinese Geneeskunde in workshops en teacher trainingen internationaal.

Instagram & Facebook: @mariekeyinyoga

www.mariekeyinyoga.com

 

Waar? Yoga Puur Breda

Wanneer? zaterdag 15 februari, 9.30-14.00 uur

Kosten? €52,50 euro per persoon en bij een aanmelding van 2-personen betaal je €47,50 p.p.

Dit is inclusief:

- smoothie

- uitleg Chinese Geneeskunde element water

- 2,5 uur durende Yin Yoga, MFR, acupressuur les

- uitleg Sankalpa

- half uur durende Yoga Nidra

- uitgebreide vegan lunch

Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken. Laat ook bij je aanmelding weten of je voedselallergieën hebt.

 

Aanmelden kan via deze link

 


Workshop 'Myofascial Release for runners' 7 maart


Op zaterdagochtend 7 maart organiseert Sanne Aruna Bogers van Yoga Puur Breda een workshop Myofascial Release (MFR) voor hardlopers of mensen die geïnteresseerd zijn in MFR en bindweefsel.

De ochtend zal gestart worden met uitleg over de laatste wetenschappelijke ontdekkingen over bindweefsel en MFR met ballen, waarna er aan de slag wordt gegaan met massagetechnieken met (tennis)ballen vooral voor het onderlichaam. En om helemaal ontspannen de workshop te kunnen verlaten, wordt er afgesloten met een Yoga Nidra sessie.

Wat is Myofascial release? Met myofascia worden de spieren en bindweefsel bedoeld. MFR is een techniek of methode om pijn en spanning te verminderen in spieren & bindweefsel en bewegingsvrijheid te bevorderen. De MFR techniek die in deze les wordt gebruikt, is die met (tennis)ballen. Deze gebruik je op een kalme manier om druk uit te oefenen op verschillende gebieden (triggerpoints) van het lichaam. Triggerpoints zijn plaatselijke verkrampingen in de spieren en in de volksmond ook wel spierknopen genoemd. Hier is vaak een verkleving van bindweefsel te vinden wat zorgt voor pijn en verminderde mobiliteit. Door druk te zetten op het bindweefsel op plaatsen waar het je spieren in de weg zit (spierknopen) haal je beperkingen 'weg' en vergroot je de bewegingsvrijheid van je spieren.

De workshop zal afgesloten worden met Yoga Nidra. Yoga Nidra is een meditatie-oefening die wordt uitgevoerd in Savasana (liggende, ontspannende houding). Je werkt op meerdere levels van ontspanning: lichamelijke, mentale en emotionele.

Waar? Yoga Puur Breda

Wanneer? zaterdag 7 maart, 9.30-12.30 uur

Kosten? €30 incl. thee en iets lekkers na de workshop. 

Meld je met een berichtje via deze link snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken.


Yogaweekend aan zee: 20 t/m 22 maart 2020 (VOL)


Toe aan tijd voor jezelf, rust en ontspanning? Ga terug naar jezelf tijdens het ‘Yogaweekend aan Zee’ van Yoga Puur, van 20 t/m 22 maart bij de b&b ‘Frankrijk-Noord’ in Westkapelle! Kom tot rust en tijdens een stiltewandeling in de natuur, breng jezelf in balans tijdens Hatha Yoga en ga terug naar de basis met Yin Yoga en Yoga Nidra. 


De bed & breakfast, een prachtig grote gerenoveerde boerenschuur, bestaat uit fijne kamers, een gemeenschappelijke ruimte en een uitgebreide keuken. 

 

Planning Yogaweekend aan Zee

Het thema van dit weekend is ‘terug naar jezelf’. Tijdens het weekend ga ik je kennis laten maken met hoe Yoga ervoor kan zorgen om dicht bij jezelf te komen en te blijven. Ook zal je per ‘dag’ minimaal 2 keer op de Yogamat stappen om Hatha Yoga, Yin Yoga of een Yoga Nidra te volgen. Met uitzondering van zondag. De vormen van Yoga zullen passen bij het tijdstip op de dag. Iedere dag zal er een (stilte) strandwandeling zijn. Er zal overigens regelmatig met stilte gewerkt worden, omdat dit ervoor zorgt dat je dichter bij jezelf kan komen. En natuurlijk is er ook wat vrije tijd. Daarnaast zal het eten gezond en vegetarisch zijn. En voor wie geïnteresseerd is; je kan meehelpen met koken!

Yoga is voor mij niet alleen een fysieke oefening maar ook een levensstijl. Voor mij is het een hulpmiddel om mijn leven in balans te houden. Als je ‘gezond’ bent, sta je stevig in je schoenen en ben je op zijn dichtst bij je ‘Zelf’. Hierdoor kan je goed voelen waar je behoefte aan hebt, zodat je goede keuzes kan maken. In dit weekend wil ik je laten ervaren hoe het is als je regelmatig Yoga en meditatie beoefent, genoeg beweegt, de stilte opzoekt en gezond eet. In het begin van het weekend krijg je een goodiebag en een werkschrift waar je informatie kan vinden over de behandelde stof en te volgen Yogavormen. Daarnaast kan je in het werkboek de lessen en momenten evalueren door het erin op te schrijven.

Planning

Aankomst vrijdag 20 maart om vanaf 15.00 uur 

Vertrek zondag 22 maart om +/- 13.00 uur 

Vrijdag 20 maart

15.00 uur aankomst en inchecken in je kamer

15.30 uur welkomstpraatje, doornemen van de planning en tijd om vragen te stellen

16.15 uur Yin Yoga  

17.30 uur vrije tijd

19.00 uur avondeten 

20.30 uur Yoga Nidra

21.15 uur avondwandeling in stilte (bij ‘goed’ weer met fakkels)

22.00 uur bedtijd 

Zaterdag 21 maart

9.15 uur Hatha Yoga

11.00 uur brunch

12.00 uur vrije tijd 

14.30 uur strandwandeling in stilte

16.00 uur Myoyin Yoga+Yoga Nidra

17.30 uur vrije tijd

19.00 uur avondeten 

20.00 uur creatieve avond 

21.00 uur bedtijd

Zondag 22 maart 

8.30 uur Hatha Yoga

10.00 uur brunch 

10.45 uur uitchecken

11.00 uur strandwandeling in Domburg

12.30 uur afronding Yogaweekend bij een koffietentje in Domburg


PS de planning hierboven kan natuurlijk qua tijden en misschien qua inhoud nog altijd een beetje wijzigen. 


Prijzen voor weekend + verblijf 
269,- euro

Heb je interesse om mee te gaan met het weekend? Laat het mij dan weten per mail. Dan stuur ik  het inschrijfformulier naar je toe.