Ayurvedische herfst gewoontes - zaterdag 15 oktober


Wil jij meer leren over Ayurveda, leven met de seizoenen, holistisch leven en/of gezond eten? Dan raad ik je aan verder te lezen waar deze workshop over gaat. 

De herfst heeft zijn intrede gedaan. De dagen worden korter, de bladeren veranderen van kleur en de cosy truien kunnen weer tevoorschijn komen. De natuur maakt zich gereed voor een periode van rust en herstel. Ook je lichaam verandert mee met dit nieuwe seizoen. Van de warme zomer maken we de overgang naar de winderige en droge herfst. Ondersteun je lichaam in het maken van deze seizoensovergang door bewust te kijken naar je voeding en leefstijl. 


In de herfst heeft je lichaam een nieuwe dagroutine en andere voeding nodig dan in de zomer. Van rauwe salades, verkoelende drankjes en BBQ’s naar pompoensoep, verwarmende kruidenthee en een warm ontbijt. Zo kan de toenemende wind in de herfstperiode voor fysieke droogte zorgen. Denk aan een droge huid of een opgeblazen gevoel. Maar het kan ook een gevoel van mentale onrust creëren. Door aandacht te geven aan een andere leefstijl en voedingspatroon kan je deze klachten verhelpen en beter nog; voorkomen. 


Tijdens deze workshop zal Sanne, Yoga-docent en therapeut, vanuit haar kennis en ervaring met Ayurveda je uitleg geven over wat Ayurvedische herfst gewoontes inhouden. Dit zal gebeuren in een kleine setting waardoor alle ruimte is voor persoonlijke aandacht. Tijdens deze dag zal theorie af worden gewisseld met lekker bezig zijn door te koken en ook een reflectieve journal-opdracht. 


We steken de handen dus ook uit de mouwen! Je leert een Ayurvedisch herfst recept te maken. Je maakt een Ayurvedische herfst kruiden- en thee mix om mee te nemen naar huis. En Sanne leert je graag hoe makkelijk het is om zelf ghee te maken! Ook dit neem je mee naar huis. En tot slot eten we samen de gemaakte gerechten op. 


Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda

Wanneer? zaterdag 15 oktober, 9.30 - 14.30 uur 

Jouw investering: €69 euro per persoon 


Dit is inclusief:

- onbeperkt Yogi thee 

- beknopte introductie in Ayurveda

- informatie over Ayurvedische herfst gewoontes qua voeding en leefstijl

- journal opdracht over de herfst 

- recepten voor Ayurvedische herfst gerechten

- Ayurvedische lunch

- Ayurvedische herfst kruiden- en theemix

- zelfgemaakte biologische Ghee

- een relaxte sfeer waarin je helemaal mag ‘ZIJN’ 


Doe mee en meld je aan. Stuur je bericht via deze link en Sanne neemt contact met je op. Ze kijkt uit naar je deelname!