‘BODY, MIND & SOUL’ AUTUMN DETOX, 15 T/M 17 OKTOBER


Heb jij ervaring met detoxen of zou je het graag eens willen proberen? Wij hebben iets heel leuks en toegankelijks voor jou georganiseerd: een geheel verzorgde detox ‘@at home’. Tijdens grote seizoenswisselingen is het fijn om je lichaam te helpen met het inwendig reinigen van ballast. Nu we in het najaar zitten, is het tijd om afscheid te nemen van de ballast die we in de zomer hebben opgebouwd. Deze ballast kan zowel fysiek, mentaal maar ook emotioneel zijn. Dit is een natuurlijk proces en met een detox kunnen we dit een handje helpen. Resultaat: je voelt je weer licht, energiek en in contact met jezelf. 


Wat maakt onze detox nou zo uniek? Yogadocent Sanne van Yoga Puur Breda en Ayurvedisch therapeut Bianca van House of Shakti bundelen de kracht van Yoga en Ayurveda voor een ultieme reset. Op basis van de thema’s ‘loslaten, verbinding en groei’ begeleiden we je terug naar jezelf. Toegankelijkheid en verbondenheid staat centraal in onze detox; van Yogasessie tot detox recepten. Daarnaast organiseren we check-ins met elkaar, ontvang je persoonlijke begeleiding en heb je de groep als extra ondersteuning voor het uitwisselen van tips, vragen en ervaringen. Optioneel kun je de detox aanvullen met een privé Yogasessie van 1,5 uur gericht op jouw hulpvraag, Ayurvedische massages en behandelingen voor nog meer diepgang. 


Wat kun je van ons verwachten? 

Ayurveda door Bianca:

Een Ayurvedische detox bestaat uit het volgen van een mono-dieet. Dit betekent dat je de gehele dag dezelfde licht verteerbare en reinigende maaltijd eet. Dit kan kitcheri of mungbonensoep zijn. Dit geeft je spijsverteringsvuurtje (‘Agni’) rust om oude afvalstoffen te verteren. Bij het reinigen kan er van alles loskomen: zowel fysieke (hoofdpijn, droogte) als emotionele (verdriet, woede) afvalstoffen worden afgevoerd. Tijdens een Ayurvedische detox geven we aan alle afvalstoffen die loskomen aandacht. Het geven van aandacht is namelijk de enige manier om ze te verteren. De fysieke afvalstoffen voeren we af met behulp van KKV thee en ondersteunende kruiden. De emotionele afvalstoffen worden middels meditatie en journaling verteert. In deze unieke detox vind ik het fantastisch om met Sanne samen te mogen werken om hier ook de helende kracht van Yoga in te kunnen zetten! Dit maakt de reiniging van body, mind en soul compleet. Waarbij we holistisch kijken naar waar jij afscheid van mag nemen, hoe je weer in verbinding met jezelf kunt komen waardoor er ruimte komt voor persoonlijke groei. Ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten!


Yoga door Sanne: 

Tijdens de detox zal ik de Yogalessen en Yoga Nidra opnames verzorgen. Deze zullen gelinkt zijn aan de door ons gekozen thema’s: loslaten, verbinden en groei. Samen stappen we drie keer in de ochtend op onze Yogamat. ‘s Avonds geven de Yoga Nidra’s rust, inzicht en herstel. Je kunt deze op een zelf gekozen moment volgen. We nemen alle tijd om een zo compleet mogelijke practice te doen. Daarmee bedoel ik dat naast fysieke Yogahoudingen er ook aandacht besteed wordt aan ademhalingsoefeningen, ook wel Pranayama, genoemd, meditatie en journaling. De ochtenden zullen de Yogasessies een mix zijn van grondende en herstellende vormen van Hatha en Yin Yoga . Alle houdingen en oefeningen zullen er op gericht zijn om jou en je lichaam te ondersteunen tijdens het loslaten van alle afvalstoffen. Ik kan niet wachten om je tijdens dit proces te mogen begeleiden! 


Deze detox is iets voor jou, als: 

- je toe bent aan een oppepper

- je last hebt van (najaars)moeheid

- je toe bent aan meer gronding en energie 

- je mentale, emotionele en/of fysieke onbalans ervaart

- je behoefte hebt aan selfcare

- je bent toe aan een algehele reset

- je altijd al eens een detox willen ervaren

- je wilt detoxen onder begeleiding 


En zo kunnen we nog even doorgaan! Wie zijn wij? 

Sanne Aruna Bogers van Yoga Puur Breda

Al vanaf vrij jong was ik geïnteresseerd in meditatie, sporten en bewust leven. Dit zal mede te maken hebben gehad dat ik er al vrij snel bewust van was dat ik een enorme denker ben. Oftewel: ik had de drang om tools te ontdekken om mijn Monkey mind te temmen. Mijn eerste kennismaking met een meditatiekussentje was op mijn 17e tijdens een Vipassana cursus. Niet veel later ontdekte ik ook Yoga. En die liefde is nooit meer overgegaan. 


Mijn interesse gaat vooral uit naar de authentieke Yoga gemixt met de laatste wetenschappelijke ontdekkingen. Ik geef dus les in functionele Yoga. Dat betekent dat je erkent dat ieder mens namelijk uniek is in al zijn aspecten. En iets wat vaak vergeten wordt, is dat wij ook fysiek uniek zijn. Zo heeft de ene meer bewegingsruimte in zijn gewrichten dan de ander. Dit heeft niet altijd te maken met spanningen in omliggende weefsels maar ook hoe gewrichten en botten er uit zien. Dat Yoga dus voor iedereen toegankelijk is, is ook echt zo! Iedere Yogahouding is aan te passen naar ieders lichaam. Na jarenlange ervaring kom ik er steeds meer achter dat de ‘basis’ Yogahoudingen je meer kunnen geven dan complexere houdingen voor gevorderden. Hoe eenvoudiger de practice, hoe krachtiger de uitwerking. Daarnaast vind ik het fijn om in mijn lessen met thema’s te werken om zo meer bewustwording te creëren. Maar dan wel zo ‘aards’ mogelijk. Want Yoga is in essentie helemaal niet zweverig. Zo zet ik mij ook graag in om alle vooroordelen over Yoga van tafel te vegen. 


Bianca Louwen - Timmer van House of shakti

Een shreddende yogi is een omschrijving die mij goed past, oftewel, een 'shogi'! ‘Shreddend’ op een mountainbike in de Alpen. Genietend van de adrenaline op een snowboard. Echter, ik sta ook dagelijks op mijn yogamat, mediteer en plan regelmatig een Ayurvedische detox. Mijn leren bikerjack is mijn favoriet. Maar mijn harembroek óók. Ayurveda blijft mij leren wat balans voor mij betekent en heeft mij geleerd om mijn ogenschijnlijke tegenstellingen (‘maak nou een keuze!’) te accepteren. Mijn persoonlijke balans bestaat uit de mix. In leer én in linnen!


Mijn Ayurvedische ontdekkingsreis begon jaren geleden tijdens een yoga retreat. Er volgden vele lekkere recepten, wrange poeders, helende behandelingen en inspirerende opleidingen. Zonder dat ik door had hiernaar op zoek te zijn voelde Ayurveda als thuiskomen. Het holistische perspectief op gezondheid, de verbinding met de natuur en de toefjes magie geven zo veel herkenning en verwondering! Aan de mij zo bekende ratio heeft Ayurveda een spirituele kant toegevoegd. Een toevoeging die mijn leven nóg rijker maakt en die ik ontzettend graag met andere vrouwen wil delen. Vorig jaar heb ik hiervoor de gelegenheid gekregen met mijn Ayurvedische praktijk gericht op vrouwen in Breda: House of Shakti


Planning ‘Body, mind & soul’ autumn detox:


Dinsdag 5 oktober @ Online

19.00 - 20.30 uur Kick-off: intro + welkom!

Door: Bianca & Sanne


Woensdag 13 oktober @ Online

19.00 - 20.30 uur Introductie Ayurveda

Door: Bianca


Maandag 11 t/m 14 oktober

Pre-detox 


Donderdag 14 oktober @ Online

Start Detox met surprise! 


Vrijdag 15 oktober ~ LOSLATEN @ Online

08.30 - 11.00 uur Pranayama, Yoga, Meditatie, Journaling

20.00 - 21.00 uur Yoga Nidra LOSLATEN (recording)

Door: Sanne & Bianca


Zaterdag 16 oktober ~ VERBINDEN @ Online

08.30 - 11.00 uur Pranayama, Yoga, Meditatie, Journaling

20.00 - 21.00 uur Yoga Nidra VERBINDEN (recording)

Door: Sanne & Bianca


Zondag 17 oktober ~ GROEIEN @ Online

9.30 - 12.00 uur Pranayama, Yoga, Meditatie, Journaling

Door: Sanne & Bianca


Zondag 17 oktober @ Online

19.00 - 20.30 uur Afronding, post-detox tips & Meditatie GROEIEN

Door: Bianca & Sanne 


Na het de 3-daagse detox ontvang je een kort Ayurvedisch consult (online) van Bianca waarna je persoonlijke tips krijgt om je balans te behouden!


Vooraf ontvang je van ons alles wat je nodig hebt voor je detox, waaronder een ‘Detox Box’. In de Detox Box t.w.v. EUR 75,- zit:

- Triphala ~ ondersteunt je lymfesysteem in het afvoeren van afvalstoffen. Heel belangrijk tijdens een detox!

- Kitcheri specerijen mix (incl. 'Hing') ~ specerijen die je spijsverteringsvuurtje een boost geven en ondersteunen in de verbranding

- Komijn, Koriander, Venkel thee-mix ~ een fijne thee die ontgiftend werkt en lucht in je lichaam verwijdert

- Ghee ~ geklaarde boter voor het bereiden van kitcheri en mungbonensoep

- Heliotroop knuffel kristal ~ ondersteunt in het ontgiften en reinigen. Mooi om te gebruiken tijdens de meditaties

- Etherische olie ~ heerlijke roller met o.a. Frankinsence olie. Frankinsence, 'the oil of truth', helpt je om dichter bij je eigen waarheid te komen.. Mooi om tijdens je yoga practices te gebruiken.

- Mungbonen ~ essentieel in het bereiden van kitcheri of mungbonensoep

- Tongschraper RVS ~ verwijdert afvalstoffen die loskomen tijdens je detox

- Ayurvedische massage olie ‘Vata’ ~ verwarmende en grondende olie speciaal voor het voeden van je lichaam in de herfstperiode

- Persoonlijk journal ~ om je ervaringen en inzichten uit de detox mee vast te leggen

- Kortingsvouchers ~ verrijk je detox met een prive yoga sessie waarbij je extra aan je eigen thema werkt, een uitgebreid Ayurvedisch consult voor nog meer balans, een reinigende of juist ontspannende Ayurvedische massage. Een combinatie is ook mogelijk!


Jouw investering: €325,- incl. btw 


Doe met ons mee en meld je aan. Stuur ons je bericht en we nemen contact met je op. We kijken uit naar je deelname! 


Namaste, 

Bianca & Sanne