Day Retreat 'Thuiskomen bij Jezelf' | Yoga • lunch • mandala tekenen, za. 8 juli


Thuiskomen bij jeZelf. Ervaren wat dit voor jou betekent en hoe dit voelt. Je bewust worden van de rust, vrede en stilte die altijd al in jou aanwezig is. En erachter komen wat er leeft in je hart. Sonja Jacobi en Sanne Bogers bundelen deze dag hun krachten om een veilige bedding te creëren en je te begeleiden terug naar je kern. Zodat je aan het einde van de dag ontspannen en verbonden naar huis mag gaan. 


De tools die we deze dag in gaan zetten zijn Yin & Yang Yoga, Yoga Nidra, een gezonde veganistische lunch en een mandala teken workshop. En niet te vergeten: stilte. Om tot onszelf te kunnen komen, hebben we stilte nodig. Wanneer we de prikkels van buitenaf zo veel mogelijk verminderen is de stap naar binnen makkelijker gezet. Al is het niet altijd makkelijk om ons te verbinden met onze innerlijke wereld. En dat is oké.

 

Naast het thema ‘Thuiskomen bij jeZelf’ zullen we ook aandacht besteden aan de onderste twee chakra’s: muladhara en swadhisthana. De Yoga-oefeningen zullen gericht zijn op het uitbalanceren van deze energiepunten die verbonden zijn met ‘ZIJN’ en 'CREËREN'. Ook het mandala tekenen zal hierbij aansluiten. 


♡ Yin & Yang Yoga: Yogadocent en -therapeut Sanne kiest er deze retreat dag voor om een langere Yogasessie te geven waarin ze wat actievere Yoga verbindt met de verstillende Yoga: Yin Yoga. Door onszelf eerst in te spannen stimuleer je het energetisch lichaam waarnaar je het uitbalanceert met stille meditatieve houdingen waarin je mag gaan verzachten. In de Yang Yoga zullen er Hatha Yoga en Yoga Therapie oefeningen gebruikt worden. En naast de fysieke Yoga-oefeningen zullen de ook meer subtielere oefeningen worden ingezet, zoals mudra’s, ademoefeningen en mantra’s. 


♡ Yoga Nidra: De Yogasessie wordt afgesloten met een Yoga Nidra. Deze stroming binnen de Yoga is inmiddels bekend en geliefd door velen. Yoga Nidra is deels te vergelijken met een geleide meditatie en je voert het liggend uit. Het werkt in op meerdere levels van ontspanning: lichamelijke, mentale en emotionele. Maar ‘ontspanning’ hoeft niet de enige reden zijn om Yoga Nidra te beoefenen -want hoe vaker je het oefent, hoe meer je zult merken dat het ook een positieve invloed heeft op je spirituele groei, lichamelijke en emotionele welzijn. Yoga Nidra kan echt aanvoelen als een cadeautje voor jezelf. 


♡ gezonde veganistische lunch: iets wat niet iedereen weet is dat Sanne enorm van koken houdt. Eten is volgens haar de basis van een gezond lichaam maar ook geest. De op Ayurveda geïnspireerde lunch zal grondend en kleurrijk zijn, dit om jou zonder after-dinner dip je mandala tekenworkshop in te laten gaan. 


♡mandala tekenen: In de workshop “Thuiskomen met de magie van de mandala” wil ze je laten ervaren hoe iedereen, ook jij, een inspirerende mandala kan opzetten. Verder vertelt ze wat het is, hoe je verschillende vormen van een opzet maakt, en mag je ervaren welke materialen handig zijn. 


Mandala tekenen is een actieve vorm van meditatie, door je te concentreren op het tekenen, gaan je gedachten meer kabbelen, ze zijn er vaak wel…maar ze zijn niet belangrijk,…de stiltes worden belangrijker dan de woorden. Dat brengt je in een staat van rust, concentratie, geeft je antwoorden, laat je stil worden. Ze geeft je wel een waarschuwing: pas op, het is verslavend. 


Mandala tekenen is een liefdevolle vorm van zelf-therapie. Het zet je creatieve ‘vibe’ in je leven weer aan, op alle gebieden, in de mandala laat je je belemmeringen los. Het mandala tekenen laat je in contact te komen met wat er speelt in je innerlijke wereld, in het ‘NU’ te zijn en jezelf te zijn’.  
Dat noemt ze ‘thuiskomen bij jezelf’


Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda

Wanneer? zaterdag 8 juli, 10.00 - 15.30 uur  

Jouw investering is €69 

Dit is inclusief:

- +/- 1,5 uur Yin & Yang Yoga 

- +/- 20 min Yoga Nidra 

- workshop mandala tekenen ‘“Thuiskomen met de magie van de mandala”

- goodiebag mandala tekenen, zodat je geïnspireerd wordt om thuis verder te gaan

- gezonde veganistische lunch 

- onbeperkt Yogi thee en iets lekkers


De facilitators van het day retreat: 


Sanne Aruna Bogers:

De docente die de Yogasessies zal leiden is Sanne Aruna Bogers. Zij is een ervaren Yoga-docente en therapeute die zoveel mogelijk de Yoga leeft. Hoe langer ze Yoga-beoefent en doceert, hoe meer ze getrokken wordt naar de stillere en meditatieve vormen van Yoga. Het creëren van een veilige sfeer en een gevoel van welkom te zijn, is voor haar een belangrijke basis van haar lessen. Hier vindt je meer informatie over haar.


Sonja Jacobi: 

Sonja liet een baan in de gezondheidszorg achter zich, toen ze tijdelijk naar Parijs verhuisde. Daar leerde ze het mandala tekenen kennen en leerde de diepere betekenis van het creatieproces van een mandala te ervaren. Wat ze ontdekte over de processen van het mandala tekenen was dat die ook te projecteren waren op het dagelijkse leven, dat bracht dat ze over deze wonderlijke processen begon te schrijven. 

Als je ze kunt toepassen bij het tekenen van een mandala is dat een liefdevolle manier om ook verandering toe te passen in je dagelijkse leven. Het bracht haar op een wonderlijke reis in de wereld van de psychologie van Carl Jung het ervaren van synchroniciteit en verdieping in de chakra’s. 

Toen ze terugkeerde naar Nederland was haar pad en doel in het leven veranderd en dus volgde ze cursussen klankschaal-ontspanning en Access-Consiousness-Bars-sessies te geven en opladen doet ze zich door te mediteren, te bloggen, te wandelen en het creëren van mixed-media-art. Ook reist ze met haar man graag naar plekjes in Europa om zich daar te verbinden met de natuur of cultuur. De wekelijkse gang naar de yoga studio is haar ultieme oplaadpunt en uiting van zelfliefde. 


www.Mandala-synchroniciteit.com 

www.Sonic-carewellness.com