Half day retreat | cacao • Restorative Yoga • vision board,     31 juli


Terug naar jeZelf. Ervaren wat dit voor jou betekent en hoe dit voelt. Je bewust worden van de rust, vrede en stilte die altijd al in jou aanwezig is. En erachter komen wat er leeft in je hart. Yogadocent en -therapeut Sanne Aruna Bogers zal je deze middag met bezieling begeleiden en een veilige bedding creëren om thuis te komen jeZelf.  

 

In deze middag gaan we ons verbinden met moeder Cacao, Restorative Yoga en de hartsverlangens die we hebben. Dit laatste maken we visueel door een vision board te creëren. We zijn voorbij de helft van het jaar en dat is een mooi moment om stil te staan bij waar we staan  in ons leven. Wat staat er in bloei, wat mag gesnoeid of geoogst worden  en wat gevoed?  Op 31 juli  heerst de energie van de nieuwe maan nog (nieuwe maan =  28 juli) en dit is altijd een symbolisch moment om te dromen, zaadjes te planten en intenties te zetten voor de komende maan-d. 

 

De mooie tools die we deze middag gebruiken zijn: cacao, Restorative Yoga, vision board, klank vooral veel stilte.

 

☽ cacao: voordat je de stilte en rust induikt, verbinden we ons met moeder cacao door een cacao ceremonie. Dit doen we met ceremoniële cacao en is de meest pure vorm van cacao die er is. In Midden en Zuid-Amerika werd het gebruikt door de Maya’s en Azteken voor spirituele, medicinale en rituele doeleinden. Het was voor hen letterlijk goud. Ceremoniële cacao heeft verschillende uitwerkingen op ons zijn zoals het openen van je hart, aanwakkeren van creativiteit en geeft je het gevoel van heelheid. Ook bevat het allerlei gezonde stoffen en mineralen. Met deze cacao ceremonie zet je mogelijk een intentie voor de rest van de middag en open je je voor jeZelf. Als onderdeel van de cacao ceremonie zullen we ook de klank van onze stem gebruiken in de vorm van mantra’s  zingen. Hierdoor open je je hart nog een beetje meer. 

☽ Restorative Yoga: ook wel de Yoga voor het zenuwstelsel genoemd. Deze verzachtende en ondersteunende vorm van Yoga wordt uitgeoefend met behulp van veel Yoga-materialen. Kussens, bolsters, dekens, blokken en oogkussentjes. Dit alles om een houding aan te kunnen nemen waarin je het gevoel hebt het lichaam te kunnen openen op de meest zachte manier. We ‘manipuleren’ de omgeving waardoor het fysieke lichaam kan gaan ontspannen. En die ontspanning wakkert het parasympatische deel van ons zenuwstelsel aan en ontstaat er een staat van heling. Verwacht geen stretches of diepe fysieke sensaties maar vooral een gevoel van gedragen worden. Restorative Yoga is geen meditatie, maar is meditatief van aard. In een houding hoeven we niets te doen, als de houding voor ons te laten werken. Tijdens de houdingen worden er  klanken van klank-instrumenten zoals klankschalen ingezet met daarnaast vooral met veel stilte. Voorafgaand aan de Yoga-practice leg ik je graag het een en ander uit over ontspanning en Restorative Yoga.

☽ vision board: alle mogelijke inzichten en intenties die in ons naar boven zijn gekomen door de cacao en Restorative Yoga verwerken we in een vision board. Hiermee maken we onze gedachten visueel en dit helpt meer focus te brengen naar wat we willen uitnodigen in het leven. Je krijgt een plakboek waarin je je vision board maakt en waarin je de maanden daarna vision boards kunt blijven maken met de nieuwe maan. Alle materialen zijn aanwezig. Het maken van het vision board zal vooral in stilte of onder begeleiding van zachte muziek worden gedaan.

 

De docente die de middag zal leiden is Sanne Aruna Bogers. Zij is een ervaren Yoga-docente en therapeute die zoveel mogelijk de Yoga leeft. Hoe langer ze Yoga-beoefent en doceert, hoe meer ze getrokken wordt naar de stillere en meditatieve vormen van Yoga. Het creëren van een veilige sfeer en een gevoel van welkom te zijn, is voor haar een belangrijke basis van haar lessen.

 

Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda

Wanneer? zondag 31 juli, 13.30-17.30 uur 

 

Jouw investering is €50 en bij aanmelding van twee personen €45 p.p.

 

Dit is inclusief:

- cacao ceremonie

- +/- 1,5 uur Restorative Yoga 

- informatie over ‘ontspanning’, 

- informatie ‘leven met de maan’ intenties zetten en het maken van een visionboard 

- alle Yoga-materialen die je nodig hebt voor deze workshop

- alle materialen voor het maken van een visionboard + plakboek

- onbeperkt Yogi thee en; iets lekkers

 

Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken omdat Sanne werkt met kleine groepen. Laat ook bij je aanmelding weten of je voedselallergieën hebt.