Yoga Nidra special met Sanne, vrijdag 10 februari


Yoga Nidra special - ervaar een gevoel van diepe ontspanning

Kan jij wel een oplaadmoment gebruiken? Of is het tijd voor een cadeautje voor jezelf? Dan is deze special iets voor jou. Yoga Nidra staat er o.a. om bekend stressverlagend te werken en helpt je weer terug bij jezelf te komen. Na een sessie voel je je weer als nieuw.

In deze special staat Yoga Nidra centraal. Lees onderaan meer informatie over Yoga Nidra. De special start met concentratie-, adem- of Yoga-oefening om zo nog makkelijker tot ontspanning te komen. Ook krijg je tijdens deze special meer uitleg over de ins-en-outs van Yoga Nidra. Na afloop staat er Yogi thee en een zoete Ayurvedische lekkernij voor je klaar.

Wanneer? vrijdag 10 februari, 19.30 - 21.00 uur 

Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda

Kosten? €19,00 per persoon

Door wie? De special wordt gegeven door Sanne Aruna Bogers. Zij is opgeleid in de Satyananda Yoga Nidra methode. Yoga Nidra is een van haar passies binnen de Yoga. 

Praktisch: In de studio zijn matjes, kussentjes, rolletjes en dekentjes aanwezig. Je kan uiteraard ook je eigen spullen meenemen.


Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken. Laat ook bij je aanmelding weten of je voedselallergieën hebt. 

Aanmelden kan via deze link of voor leden van Yoga Puur Breda via Momoyoga.


Wat is Yoga Nidra: 

Nidra betekent in het Sanskriet slaap. Het lichaam slaapt maar de geest blijft wakker. Alle zintuigen behalve het gehoor trekken zich terug. De systematische methoden, ontwikkeld door Swami Satyananda, brengt een totale fysieke, emotionele en mentale ontspanning teweeg. De volgorde van de beoefening is altijd hetzelfde. Eerst wordt het fysieke lichaam gekalmeerd en de adembewustzijn gecultiveerd. Dan volgt het voornemen, het Sankalpa. Het Sankalpa is een korte, bondige tekst in tegenwoordige tijd geformuleerd vanuit je diepste gevoel. De rotatie langs de verschillende lichaamsdelen gaat snel en altijd in dezelfde volgorde. Dit zorgt voor een fysieke ontspanning en een ontspanning in de zenuwbanen naar de hersenen toe. Daarna worden verschillende visualisaties gehanteerd om de dualiteit met geassocieerde emoties los te laten, zodanig dat je je niet langer met die emoties hoeft te vereenzelvigen.


Waarom Yoga Nidra? 

Leven in de hedendaagse samenleving kan op meerdere levels spanning oproepen: lichamelijke, mentale en emotionele. En zonder dat we er bewust van zijn, staan we vaak meer ‘aan’ dan ‘uit’. Oftewel ons activerende zenuwstelsel (sympathisch) is dagelijks meer en langer actief dan ons herstellende zenuwstelsel (parasympatisch). Als dit maar lang genoeg duurt, ontwikkelen zich vroeg of laat gezondheidsklachten. Om jezelf in balans te houden en brengen, is ontspanning nodig. Bij ontspanning wordt vaak gedacht aan: muziek luisteren, Netflix-series kijken, wandelen, lezen. Volgens de oude Yogi’s is dit eerder afleiding dan ‘juiste’ ontspanning.

De juiste ontspanning is wanneer je lichaam, je geest en je vijf zintuigen rusten. De Yoga Nidra oefening is er op gericht om deze staat te bereiken. Yoga Nidra is een hele toegankelijke en effectieve oefening die wordt uitgevoerd in Savasana (liggend op de je rug). Voor Yoga Nidra is geen ervaring met Yoga of meditatie nodig. Het enige wat je er voor hoeft te kunnen is: liggen (kan zelfs zittend) en luisteren. Dat maakt de hele oefening zo fijn en bijna magisch.