Yoga is voor mij diep contact maken met mezelf, op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

 Yoga kwam een aantal jaar geleden in mijn leven, op een moment dat mijn intuïtie op kwam borrelen. Ik liep vast in mijn privéleven en voelde me ongeïnspireerd op werkgebied. Het fysieke aspect van yoga deed mij van mijn overvolle hoofd in mijn lichaam zakken, waardoor ik gedachtes kon loslaten, emoties kon verwerken en mijn eigen ‘zijn’ beter kon begrijpen en vertalen. 
En dat doet yoga nog steeds met mij. Ik geloof dat we nooit zijn uitgeleerd over onszelf en zowel als docent en als leerling blijf ik geïnspireerd raken door hoe yoga de diepere lagen van onszelf kan aanraken. 
Als docent verweef ik altijd zachte, vrouwelijke energie door mijn lessen, of dat nu Yin Yoga of (Gentle) Hatha Yoga is. Ik vind dat we doorgaans al gehaast  genoeg moeten leven, en een yogales mag daarin vertragen en ontspannen. Ik vind het fijn om je ademhalingsoefeningen en inspiratie mee te geven, maar bouw ook genoeg tijd in om (in stilte) je eigen lichaam en geest in te voelen. 
Een momentje voor jezelf op de mat, zodat je van de mat je ook gegrond en opgeladen mag voelen!
Opleidingen: 


- 200 HR YTT in Hatha, Vinyasa, Yin + Restorative Yoga door NomadYoga in Bali 


- Reiki Energy Healing I + II 
- Yoni Shakti Well Woman Yoga Therapy training, Londen | 2022
- 70 HR 'The Sensual Soma' Sensual Yoga, Yin Yoga + Somatics Yoga Teacher Training | april 2024

 

Dit zeggen de cursisten over leneth


"Leneth is een fijne rustige docent die yoga fysiek en mentaal kan combineren en alle ruimte geeft je eigen invulling er aan te geven. Ze geeft individuele aandacht en alternatieve houdingen zodat je altijd een les hebt die prima bij  je past. 

In een veilige vertrouwde omgeving geven haar Yin lessen me altijd rust, ook als het een dag niet goed met me gaat. Ik heb in een paar maanden heel veel uit haar lessen (en die van de andere docenten!) gehaald en ik ben benieuwd wat er nog gaat volgen." 

 

door Geert