Info:
Hatha Yoga

Hatha Yoga is de basis van alle yogavormen. Het woord Yoga betekent verbinden en in evenwicht brengen. En Hatha staat voor: ha = zon en
tha = maan. Oftewel in een les Hatha Yoga wordt de balans in je lichaam en geest hersteld. Bij deze vorm van Yoga ontwikkel je kracht, flexibiliteit en ontspanning. Door het uitvoeren van houdingen en het concentreren op je ademhaling probeer je weer in contact te komen met jezelf. 

Een les bij Yoga Puur heeft meestal dezelfde opbouw: beginontspanning, ademhalingsoefeningen, zonnegroet herhalingen, yogahoudingen en eindontspanning. Omdat het maximale aantal deelnemers op 10 ligt, is er ruimte voor differentiatie in yogahoudingen. Hiervoor zijn voldoende yogamaterialen aanwezig (=yoga props). Zo kan iedereen op zijn/haar niveau aan de les deelnemen. 

 

Naast het lichamelijke deel van de les vind ik het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het geestelijke deel. Zo geef ik mijn lessen bijvoorbeeld zonder achtergrondmuziek. Hierdoor maak ik het makkelijker om je aandacht naar binnen te richten. In het dagelijks leven hebben we al genoeg prikkels om ons heen. Ik vind het hierbij wel belangrijk dat het nuchtere Yoga blijft met beide voeten aan de grond. 

Yin Yoga 

Yin Yoga is één van de zachtste vormen van Yoga. In deze vorm ligt de focus op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Je blijft langer in Yogahoudingen dan bij andere Yogavormen. Om de houdingen langer en bewegingsloos vast te kunnen houden, gebruik props (blokken, kussens en dekens). Dit verstillende effect en langzame tempo geeft een meditatieve aard aan de les. In de les wordt er dus ook aandacht gegeven aan mindfulness. Yin Yoga kan je zien als een soort rebound op het dagelijks leven. Je gaat terug naar de basis.

 

Yin Yoga + Yoga Nidra

Naast de zachte en meditatieve aard van Yin Yoga sluit je deze les altijd af met
+/- 20 minuten Yoga Nidra. Yoga Nidra is een meditatie-oefening die wordt uitgevoerd in Savasana (liggende, ontspannende houding). Je werkt op meerdere levels van ontspanning: lichamelijke, mentale en emotionele. Yoga Nidra kan je vergelijken met een geleide meditatie, maar is altijd systematisch waardoor je naar volledige ontspanning toewerkt. Door het beoefenen van deze meditatietechniek train je Dharana (concentratie) en Pratyahara (controle over je zintuigen). Dit helpt je bewust te worden van jezelf en uiteindelijk meer grip te krijgen over je gedachtes. Deze les is een echt cadeautje voor jezelf!

 

Yoga Nidra

De eerste wekelijkse Yoga Nidra volgens de Satyananda methode in Breda! Yoga Nidra wordt uitgevoerd in Savasana (liggende, ontspannende houding) en is een op zich zelf staande oefening binnen de Yogafilosofie. Het is een heel makkelijke, snelle en effectieve oefening die tot diepe ontspanning leidt. Je werkt op levels van ontspanning; lichamelijke, mentale en emotionele. Voor Yoga Nidra is geen ervaring met meditatie nodig. Het enige wat je er voor hoeft te kunnen is: liggen (kan zelfs zittend) en luisteren. Dat maakt de hele oefening zo fijn en bijna magisch. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

De effecten van Yoga Nidra kunnen doorwerken in dagelijkse dingen, zoals: een betere en diepere slaap, betere concentratie, meer rust, creativiteit, meer energie en een verbetering van je immuunsysteem. In deze les staat dus Yoga Nidra centraal. De les start altijd met een concentratie-, adem- of yogaoefening om zo nog makkelijker tot ontspanning te komen. Ook krijg je tijdens deze les meer uitleg over de ins-en-outs van Yoga Nidra.

 

Rooster:
- Maandag  18.30 - 19.45 uur  Yin Yoga 

- Maandag  20.00 - 21.15 uur  Hatha Yoga  

 

- Dinsdag 18.30 - 19.45 uur Yin Yoga 

- Dinsdag 20.00 - 21.15 uur   Yin Yoga + Yoga Nidra 

 

- Woensdag 9.15 - 10.30 uur Hatha Yoga 

- Woensdag 18.30 - 19.45 uur  Yin Yoga 

- Woensdag 20.00 - 21.15 uur  Hatha Yoga  

 

- Zondag 9.30 - 10.45 uur     Yin Yoga + Yoga Nidra 
- Zondag 11.00 - 12.00 uur    Yoga Nidra (Aanrader!!) 


Benieuwd naar lessen bij Yoga Puur Breda? 
Stuur mij dan via deze link een bericht. 

 


Nieuw: Yogakaart Breda!

De yogakaart Breda is dé mogelijkheid om bij verschillende zelfstandige yogastudio’s in Breda les te volgen. Meer yogavormen en meer lesmomenten!

Met één kaart kan je 10 lessen volgen bij de yogastudio’s die aangesloten zijn. Je kiest zelf bij welke studio je een les wilt volgen.

 

De kaart is verkrijgbaar bij de deelnemende studio's. Dus ook bij Yoga Puur Breda! 

Meer informatie vind je op: www.yogakaartbreda.nl