Sanne Aruna Bogers (eigenaresse Yoga Puur Breda)


Ik ben Sanne Aruna Bogers, 36 jaar, geboren en getogen in de fijne stad ‘Breda’. Yoga, meditatie en de bijhorende leefwijze hebben op mij altijd een grote aantrekkingskracht gehad. Omdat ik vrij vroeg bewust werd dat ik een enorme ‘denker’ ben, vaak iets te veel hooi op mijn vork neem en een moeder heb die aan yoga en meditatie doet, ben ik op 17e jarige leeftijd een Vipassana-cursus gaan volgen. Deze manier van mediteren gaf mij persoonlijke bewustwording en tools om mijn ‘monkey-mind’ te temmen. Bijna tegelijkertijd maakte ik ook kennis met yoga, waarbij ik me in het begin vooral richtte op het fysieke onderdeel van yoga; logisch als sportfanaat.


Door het vaker te beoefenen merkte ik op dat er ook diepliggendere lagen worden aangesproken en werd het mij duidelijk dat yoga veel verder gaat dan alleen de oefeningen op je mat. Meditatie en yoga werden voor mij één en ik verdiepte mezelf in Boeddhisme, Hindoeïsme, gezond eten en Mindfulness. In de jaren erna heb ik verschillende soorten yogalessen gevolgd en deelgenomen aan Vipassana retraites onder leiding van o.a. Frits Koster.


Door studie en werk als leerkracht basisonderwijs kwam het beoefenen van yoga en meditatie op een lager pitje te staan. Ik zocht vaak pas weer rust en stilte op wanneer ik al ver voorbij mijn persoonlijke grenzen was gegaan. Na de zoveelste keer yoga en meditatie curatief in te zetten, besloot ik dat het voor mijn welzijn wijzer was om het preventief in te zetten. Om dat te bewerkstelligen, maakte ik de keuze om een yogaopleiding te gaan doen. Het moest niet zomaar een opleiding zijn, maar ik wilde zoveel mogelijk leren en het liefst zo authentiek mogelijk.


De zoektocht duurde tot acht jaar geleden. Ik vond in Rotterdam de opleiding die mij in alles aansprak: de 2-jarige 500 hrs Yoga Docenten Opleiding van Yoga Vidya in Rotterdam. Ik heb de opleiding inmiddels afgerond, maar ik ben mij nog steeds aan het onderdompelen in de kennis die achter yoga schuilgaat. Ik vind het belangrijk om als Yogadocent altijd te blijven leren en ontwikkelen. Mijn interesse is breed en gaat van anatomie, Yoga & wetenschap, mindfulness naar authentieke Yogageschriften. 

 

Bijna zeven jaar geleden kreeg ik een mooie mogelijkheid om een eigen yogaschool te beginnen en zo is Yoga Puur Breda geboren. Nu geef ik iedere week met heel veel liefde en passie lessen. Met Yoga Puur Breda geef ik op een kleinschalige manier les, waardoor ik de mogelijkheid heb om iedereen meer persoonlijke aandacht te geven.

 

Ben je op zoek geïnteresseerd in een samenwerking in de vorm van een yogaworkshop of activiteit? Neem dan contact met me op. In de toekomst zal ik meer workshops & retreats aanbieden. Houd hiervoor de website of Facebookpagina in de gaten.

Opleidingen & cursussen


- ATB Yoga Nidra (6 uur), Awareness Matters Soest, deelname op 1 april 2017

- Yin Yoga Teacher (50 uur), Arhanta Yoga International Nederland, behaald op 22 oktober 2017

- Yoga Teacher (500 uur), Yoga Vidya Rotterdam, behaald op 21 januari 2018

- Yin Yoga Adjustments Workshop deel 1 door José de Groot, Yogatreat, deelname op 27, 28 en 29 april 

- Yoga Nidra Further education Yoga Teacher (60 uur), Yoga Vidya Bad Meinberg, behaald op 12 augustus 2018

- Yin Yoga Adjustments Workshop deel 2 door José de Groot, Yogatreat, deelname op 19, 20 en 21 oktober 2018

- Yoga Nidra Advanced Course Yoga Teacher Training (60 uur), Yoga Vidya Bad Meinberg, behaald op 9 augustus 2019

- Yin Yoga Teacher Training, Myofascial Release, MyoYin & Spine Anatomy (65 uur) door Jo Phee, Yinspiration te Londen, behaald op 20 september 2020

- Yoga Therapie Teacher Training (200 uur), Yoga Vidya Rotterdam, behaald op 29 augustus 2021 

- Restorative Yoga Training (30 uur) met Luc Acke, Pure Energy Yoga te Utrecht , deelname 25 t/m 29 mei 2022
- Restorative Yoga Teacher training (30 uur) met Lizzie Lasater te Parijs, deelname 2 t/m 4 juni 2023
- Trauma Bewuste Opleiding voor Yogadocenten (50 uur) met Menieke de Ruiter, Yoga Patterns, deelname april, mei & juni 2024